Ontwerpbureau

Ontdek hier onze visie

Contour

Een krachtenbundeling van twee prijswinnende tuin- en landschapsarchitecten

Contour combineert het beste van twee werelden. In ervaring en creativiteit. In materiaalkennis en ontwerptalent. In drive en ambitie. En in pure passie voor unieke en uitzonderlijke tuinen.
Zowel Thomas Leplat als Floris De Brabandere verdienden hun sporen met het ontwerpen van prachtige tuinen. Hoe verschillend hun werk en aanpak ook zijn, allebei wonnen ze prijzen en werken ze zowel nationaal als internationaal.
Ze beslisten de krachten te bundelen om samen verder te vernieuwen en grenzen te verleggen. Want uit hun samenwerking ontstaat een nieuwe, gemeenschappelijke signatuur en sterkte. “Het samen nadenken over het optimale ontwerp resulteert telkens weer in vernieuwende inzichten en gedurfde voorstellen. Een bijzondere buitenbeleving, dat is wat we onze klanten bieden.”
Wat doen we

Tuin- en landschapsontwerp

Wij creëren unieke ontwerpen voor tuinen en landschappen, variërend van intieme stadstuinen tot uitgestrekte parktuinen. Onze expertise strekt zich uit van particuliere klanten tot semi-openbare projecten.

Van tuinaanleg tot oplevering

Voor de volledige realisatie van je project kun je bij ons terecht: van grondwerk tot detailafwerking. Na goedkeuring van het ontwerp zorgen wij voor nauwgezette werfopvolging en coördinatie tussen aannemers. Met een focus op kwaliteit en zorgvuldige uitvoering. Vertrouw op ons ervaren team voor een vakkundige en efficiënte aanpak van jouw project.

Bijgebouwen, tuinpaviljoenen en zwembaden

Wij ontwerpen bijgebouwen, tuinpaviljoenen en zwembaden, met aandacht voor functionaliteit en harmonie met jouw buitenruimte. Ontdek hoe we deze elementen met zorg en vakmanschap kunnen integreren in jouw project.

Objects

Wij ontwerpen op maat gemaakte tuinmeubelen en objecten voor jouw project, waardoor we de controle hebben over elk detail. Onze vakmensen zorgen voor de ambachtelijke realisatie ervan.

Unieke buitenruimtes, van gedetailleerd plan tot verfijnde afwerking

Contour

Meet the team

Thomas Leplat

Thomas, medezaakvoerder van Contour, brengt meer dan 20 jaar ervaring in het vak met zich mee, gekenmerkt door uitgebreide plantenkennis en expertise. Door zijn empatische manier van werken, vertaalt Thomas ieders smaak naar een stijlvol ontwerp. Dit is zijn grootste kracht.

“We gaan op zoek naar het karakter en de eigenheid van de locatie om een expressieve buitenruimte te creëren die natuurlijk kan blenden met de woning. Een tuin wordt voor het grootste deel van binnenuit beleefd, waarbij niet alleen een sterke in-out beleving vooropstaat, maar ook een hoge functionaliteitsgraad. Er wordt gestreefd naar perfecte imperfectie, met planten als essentieel onderdeel van het ontwerp, en niet louter als decoratieve elementen.”

“Het resultaat? Dat is het begin. Elk afgewerkt project evolueert tot een mooier verhaal doorheen de jaren, met een persoonlijk accent van de bewoners als surplus en hun tevredenheid als grootste voldoening.”

 

Floris De Brabandere

Floris, medezaakvoerder van Contour, is gedreven en ondernemend met een ware obsessie voor design. Zijn passie strekt zich uit over alle facetten van design, en hij koestert een liefde voor het creëren in diverse stijlen, wat resulteert in een gevarieerd klantenbestand. Met oog voor detail en een vernieuwende benadering geeft Floris vorm aan unieke en doordachte ontwerpen die zowel esthetisch als functioneel zijn. Zijn creativiteit en ondernemingszin dragen bij aan de dynamiek en het succes van Contour, waar hij met enthousiasme zijn liefde voor design deelt en vertaalt naar inspirerende buitenruimtes.

“Als tuinarchitecten storten wij ons in het avontuur om jouw unieke behoeften, wensen en levensstijl te vertalen naar een tijdloos tuinontwerp dat jouw persoonlijkheid omarmt.”

voortuin ontworpen door contour

Hendrik Lefevre

Hendrik, een cruciale spil binnen Contour, onderscheidt zich door zijn toewijding aan werfopvolging, het onderhouden van klantrelaties en zijn vaardigheid in de technische uitwerking van ontwerpen. Met een scherp oog voor detail en een diepgaande kennis van technische aspecten, draagt hij bij aan het succesvol realiseren van projecten en het waarborgen van klanttevredenheid. Zijn veelzijdige expertise vormt een waardevolle aanvulling op het team, en zijn betrokkenheid strekt zich uit van het begin van het ontwerpproces tot aan de afronding van de uitvoering.

 

Gianni Maertens

Onze nieuwe aanwinst binnen het bedrijf

moderne buitenruimte als verlengde van woning contour
Scroll to Top